Om banden

  

knogjärn

KNOGJÄRN. Namnet ger en ganska klar bild av vad det handlar om. 2015 var året de släppte sin första singel "Knogjärn" och även första fullängdaren "Våldet i ditt paradis" Året efter släpptes singeln "Fly för ditt liv" som fick bra mycket possitiva reaktioner och bra spridning i sociala medier. 2017 slogs igång med en rejäl knogjärnsmacka, en cover på Refused "New noise" fast på svenska. "Ni är i vägen" fick den heta. Gästsång av Martin Westerstrand (LOK, LILLASYSTER) och mixad samt mastrad av Jocke Skog (CLAWFINGER). Denna bit tog fart fort och har rullat på mycket bra sen den släpptes. 8 juni 2017 släppte de sitt andra fullängdsalbum "Marscherar och Förstör" i samband med sin hyllade spelning på Sweden Rock Festival.

https://youtu.be/H5kA2hkYTk4

 

Freedom Call (Tyskland)

Freedom Call är ett tyskt power metal-band som bildades 1998 av ljudteknikern Chris Bay och Daniel Zimmermann, trummis i Gamma Ray. 1999 spelade de in sin första skiva, Stairway to Fairyland, och turnerade med Saxon. 2000 spelade de in sitt andra album, och 2001 spelade de med Hammerfall och Virgin Steele. 2001 slutade Sascha Gerstner i bandet för att ersätta Roland Grapow i Helloween. 2002 turnerade de med Blind Guardian. Bandet har släppt åtta studioalbum, två livealbum, en EP och två singlar. Man har även spelat in tre musikvideor till låtarna "Thunder God" (från Legend of the Shadowking), "Hero On Video" (från Land of the Crimson Dawn) samt "Union of the Strong" (från Beyond). . Bandet består av Chris Bay - Vocals, Guitar, Lars Rettkowitz - Guitar, Backing vocals, Ilker Ersin - Bass, Backing vocals, Ramy Ali - Drums, Backing Vocals

https://youtu.be/Vy4CQOyQ-0k

 

Hulkoff

Aggressiv och grandiös metall för Vikinghjärtan, rotad i platsen för den en gång mäktiga Kvenland.Skivan "KVEN" markerar HULKOFFs debut som solokonstnär efter decennier av skrivande och utförande i en mängd olika bandkonstellationer, bland annat en tioårig framgångsrik karriär som låtskrivare / frontman av Raubtier.

Musikerna som jobbar tillsammans med HULKOFF på albumet "KVEN" är oöverträffade. Anders Johansson (ex-Yngwie Malmsteen, Hammerfall) är inget annat än en levande legend. På spåret Ibor & Aio, om de två krigarebröderna som blev hövdingar och styrde Winnili-stammen tillsammans, förenades HULKOFF av the one and only Sabatons frontman Joakim Brodén.

https://youtu.be/bGlQsK08FGk

  

SPIDERMONKEY of Mega Destruction (Arvika)

Vi är ett grunge, garagedoftande rockband kryddat lite mer tyngd och en gnutta humor. Embryot till S.O.M.D visade sina första livstecken för ca 4 år sen men har i sin nuvarande aktiva form existerat i lite över ett år. 2017 ägnades åt spela så mycket vi kunde samt att göra en enkel replokalsinspelad EP som numer ligger ute på Spotify. 
S.O.M.D består av: Pär Eskilsson: Sång, lead, rythm. Tomas Andersson, Sång, rythm, lead Kalle Bergren: Bas Tobias Gyllström: Trummor

https://youtu.be/lZupI5Jv_Ls

  

ESCAPING AMENTI (MALMÖ)

 Sveriges svar på Slipknot? A Theatrical/Apocalyptic Metalcore band from Malmö, Sweden.
Grundades av Mangler och Strife som ville få ut mer än vad deras dåvarande band kunde erbjuda och var redo för att ta nästa steg och utvecklas som musiker.
När basisten Animus var hittad till bandet så började saker ta fart. De övriga medlemmarna i bandet fann de genom deras gemensamma intresse för skapande av grym musik.
Bandet har hittat sitt sound och är redo för er alla där ute på deras spelningar

https://www.youtube.com/channel/UCWxsRdZZZJzGJ0pq3aoLoqA

   

Primal Instinct (Värmland)

Hårdrock 'n' roll, ett begrepp som beskriver just bandet Primal Instinct - adrenalinstinna, högoktaniga, och otämjda.
Primal Instinct härstammar från Värmlands huvudstad, Karlstad. Med tydliga influenser från band som Motörhead och Five Finger Death Punch har de gjort sig ett namn som stadigt växer. Som liveakt har Primal Instinct ett ansenligt rykte med både sound och show, och de vågar lova att deras framträdande blir något utöver det vanliga.

https://youtu.be/j--C3v8_gy8

    

IN SILENCE (Värmland)

Vi är ett metalband från dom värmländska skogarna, som har spelat ihop i ca 2 år med denna uppsättning. Vi har startat upp detta band och projekt till anledning av att vi älskar den musik vi gör, vi älskar musiken vi spelar, den når ut till mer folk än vad man själv kanske tror. Ett metal band med grabbar som frontas av en sångerska med en grym röst, Vi spelar med driv, fart och harmoni, ett tungt riffande i den lugna men ändå likaså drivande stund. Våra ambitioner är att komma ut och synas så mycket som möjligt, bli sedda, vi vill nå ut till alla människor. Vi skapar och spelar musik för att alla ska kunna lyssna på oss, för det vi gör är det vi brinner för.

https://youtu.be/B1Rm5CjT8Bo

     

RUSTY NAIL (Avesta)

Ett band från Avesta i Dalarna som skriver och spelar eget material. Vi gillar gammal hederlig hårdrock typ 70-80 tal och försöker hålla samma stil.
Rusty Nail har funnits i 4 år och vi har spelat in 3 st skivor som finns att avlyssna på Spotify. Den nyaste skivan är inspelad och mixad av Björn Lodin (sångare,gitarrist i Baltimore) i januari 2017. Bandmedlemmar : Johnny Eklund , Gitarr och sång,  Mikael Koivunen: Bas och leadsång, Daniel Andersson: Trummor och sång

https://youtu.be/B1Rm5CjT8Bo

  

DECEPTION (Värmland)

Deception startades 2012 och bara året efter lanserades deras debut EP "Break the silence" och 2014 släpptes deras andra EP " Altars of sin". Även en cover från Motörheads "Ace of spades" släpptes som singel.

https://youtu.be/wTcO1RJePWc

   

BAN BIANCA (STHLM)

Som en osäkrad handgranat landar Ban Bianca någonstans mellan snabb, rak rock och melodisk metal. Bildat 2013 har dom lirat på stadigt under dessa år.
Med nya albumet "Put Your Money Where Your Mouth Is" snart aktuellt kan ni förvänta er ett band vars energi på scenen slår ut det mesta, och musik som håller hög klass"

https://m.youtube.com/watch?v=tUh6MddPsT4

  

Within the fall (Forshaga/Deje)

Svenskt death/doom metal band. Bandet startades av Joakim Rudemyr (sång) och Mike Wennerstrand (gitarr och sång) 2010 och kort där efter blev David Andersson (gitarr och bas) en del av bandet. Visionen bandet har är att skapa melankoliskt gripande musik som även framhäver djupet i sången. Det startades först som ett studioprojekt som utvecklades med åren och blev senare live framträdanden.
Bandet har haft en del medlemmar under åren men kärnan av bandet som startade det hela, Joakim, Mike och David har alltid varit den samma.
Framtiden för Within the Fall är fortfarande ett oskrivet blad då de precis börjat sin resan i musikens värld.

https://youtu.be/mKjqLKIWovw

  

Corrosive Sweden (Hudiksvall)

Är ett band med medlemmar som spelat i olika konstellationer i över 20 år. Vi är alla väl vana musiker som lever för att stå på scenen när vi inte lever ”Svenssonliv”.
Musikstilen är lik In Flames/Metallica och en garanterad upplevelse att se.

https://youtu.be/F5c4bgdxDGQ

  

Monsterhead (Uppsala)

Monsterhead bildades 2016 för att på något sätt försöka hylla hårdrocksikonen Lemmy Kilmister och hans musik med Motorhead. Detta klassiska hårdrocksband som var grunden till den Metalscen som vi idag har och som betyder så mycket för miljontals hårdrockare världen över. Det är onekligen en tuff uppgift att försöka sig på att tolka dessa klassiker och det är en krävande uppgift som Monsterhead har tagit på sig. Uppenbarligen så verkar behovet att få höra Motorheads låtar mycket stort då Monsterhead har varit ute och spelat runt om i Sverige under den korta tid som gruppen existerat och har även fått fina recensioner från branschfolk i USA.

Nu ska det sägas att ingen kan återge det Lemmy och Motorhead gjorde men Monsterhead kommer alltid göra sitt bästa för att återskapa den känslan både rent musikaliskt och scenshowen.
https://youtu.be/4GrGqutJKbg?list=PL7J4ix09qHkmVnNhYYoi5ZsQyw9dRAAxd

   

Morning Dwell (Munkfors)

Power Metal band från Munkfors i Värmland. Startade med Petter Hjerpe som soloprojekt redan 2012 med tydliga influenser av Helloween, Judas Priest, Avantasia, Iron Maiden med flera. En demo spelades in och skickades till skivbolag och efter bara några dagar var det ett faktum. Man ville göra en platta. Då fanns inte ens ett band. Efter att ha ringt runt till några vänner så var saken biff och nu består Morning Dwell av Petter Hjerpe-Vocals, Martin Erneström-Bass, Michel Barréra-Guitar, Ulf Zetterman-Guitar, Alfred Fridhagen-Drums, Samuel Olsson-Keyboard

https://youtu.be/U43ut2FVdis